#6 Roland Slot

Voor deze aflevering reis ik af naar De Steeg en ga op bezoek bij Roland Slot. Roland is een pionier op het gebied van het bouwen van inspirerende bedrijven gericht op systeemverandering. En voor mij een enorme inspiratiebron. Hij heeft mij het laatste zetje gegeven om mijn hart te gaan volgen en uit het notariaat te stappen. Niet zozeer door zijn woorden, maar vooral door zijn daden. 

Zo’n twee jaar geleden verkoopt hij zijn aandeel in het succesvolle bedrijf Aberkyn, een top-notch leiderschapsbureau dat leiderschapsteams over de hele wereld coacht en adviseert, aan McKinsey. “Ik liet een prachtige omgeving achter met veel vrienden, met status en goed betaald.” “Ik heb geluisterd naar mijn innerlijke kompas om weg te gaan bij Aberkyn en begin 2020 zit ik met een leeg vel achter mijn bureau in m’n eentje.”

Roland weet wel welke richting hij op wil: “Ik wil graag een bijdrage leveren aan het evolueren van het kapitalistische systeem”. Al snel komen anderen op zijn pad met hetzelfde hogere doel. En nog geen jaar later richt hij Breathe op. “Met Breathe willen we bedrijven bouwen die heel anders in elkaar zitten qua governance, kapitaal, cultuur, structuur, allemaal gericht op een purpose die iets bijdraagt aan het geheel.” “Winst is niet het doel, maar maximale waarde voor alle stakeholders.”

“Je kunt niet de wereld vernieuwen als je niet jezelf vernieuwt.”

“Innovatie en vernieuwing kunnen alleen ontstaan als er verbinding is tussen mensen.”

“We hebben geen agenda tijdens een meeting, we bouwen de agenda op met spanningen die we voelen.” 

“We werken niet met hiërarchie maar als gelijken op zielsniveau. Dat klinkt zweverig, maar dat is snoeihard.”

Naast zijn werkende leven praten we ook over Roland’s privé leven:

“Mijn grootste teacher is mijn vrouw Olga.” 

“Ik zag een filmpje van me van zo’n 30 jaar geleden en ik zag een hoofd op poten.”

“Mijn iphone is een weapon of mass distraction. Hoe kan ik een leeg hoofd hebben als ik me helemaal vul met TV kijken en kranten lezen, sinds ik dat niet meer doe heb ik ruimte om te kijken en te voelen.”

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.