#7 Els Boonacker

In deze aflevering spreek ik met Els Boonacker bij mij thuis. Els inspireert mij doordat zij steeds dichter bij zichzelf weet te komen, daar grote stappen in durft te zetten en dat ook uitdraagt in een zakelijke omgeving. 

Ze begint in 2004 als advocaat bij De Brauw. Ze zou opgaan voor het partnerschap, maar ziet er toch vanaf. “Ik voelde een disbalans in mijzelf en dan ga ik het onderzoeken, veel mensen spreken en mezelf spiegelen aan die verhalen”. Ze is in die periode werkzaam in New York en dat draagt bij aan het nemen van de beslissing. “Om goed naar mijn innerlijke stem te luisteren heb ik nodig dat de uiterlijke stem uit gaat of stiller wordt.” 

Ze stopt met de advocatuur en kiest voor de menselijke kant. Via diverse verschillende rollen is ze nu werkzaam als strategy consultant bij Voxius en in die rol begeleidt en adviseert ze teams en organisaties in het legal & compliance domein om meer flow te krijgen. “Op plekken waar meer menselijkheid is, is meer verbinding en vertrouwen en daar is meer ruimte voor mensen om in hun kracht te komen.”

Op privé vlak is er veel gaande in haar leven. Onlangs is ze gescheiden.  “Een pijnlijk en verdrietig proces en tegelijk is het wel de juiste weg.” Daardoor is Els wel steeds meer gaan inzien: “wie ben ik los van de ander”. Daarnaast is ze verhuisd en heeft ze een nieuwe baan. “Het voelt af en toe alsof ik op zee ben, uit m’n veilige haven weggevaren. Een paar ankerpunten die mij stabiliteit kunnen geven, zijn weg. En dat geeft aan de ene kant een enorm open vizier maar het is ook vermoeiend om tegen de golfslag weerstand te kunnen bieden.”

“Hoe dichter ik bij mezelf kom, hoe meer ik me open voor de liefde. Een magisch niveau van verbinden, dat is voor mij waarom we bestaan”. En liefde blijkt Els ook op nieuwe plekken te vinden.

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.