#8 Emigreren (met David Pieters)

Over een paar dagen verhuizen we met het gezin naar Mallorca! 💫

Na ruim 15 jaar in Amersfoort gewoond en gewerkt te hebben, komt dit zo op ons pad. De puzzelstukken vallen als het ware in één keer op hun plek. We zijn nu bezig met de laatste loodjes: nog wat administratieve rompslomp, het huis opruimen en schoonmaken en afscheid nemen. Uiteraard vinden we het als gezin spannend en ook verdrietig, zeker nu de vertrekdatum nadert. En tegelijk voelt het heel kloppend.

In deze aflevering spreek ik emigratie ervaringsdeskundige David Pieters in Thesinge bij onze gemeenschappelijke vriend Boele Ytsma. David heeft met zijn gezin ruim 3,5 jaar op Bali gewoond en ze zijn net een paar weken weer terug in Nederland. Een ideale gelegenheid om hem te vragen naar zijn ervaringen.

David spreekt openhartig over de opvoeding van z’n kinderen: “We wilden onze kinderen uit het schoolsysteem halen, we zagen wat school met hen deed en wilden hen wat anders bieden.” “We leren onze kinderen nu, wat voelt jouw lichaam. Het is gewoon een barometer. Het geeft je de hele tijd informatie. Door m’n kinderen leer ik zelf ook er steeds beter naar te luisteren en dat is heel helend.”

Over zijn relatie: “Op het moment dat je een reis gaat maken naar jezelf dan maak je ook wat los in je relatie.”

Over zijn angsten: “Soms denk ik: David, waar ben je mee bezig?”

En over de inzichten die dit avontuur hem hebben gebracht: “Liefde is niet verstandig, als je iets uit liefde doet, kan je verstand niet mee.” “Op het moment dat je je hart volgt, open je de deur naar magie in je leven.”

“We beleven de wereld mentaal, dat is eigenlijk de ziekte van de maatschappij.” “Verwijdering is de ziekte en verbinding is het medicijn.”

“Hét inzicht van de afgelopen 3,5 jaar voor mij is “echt aanwezig zijn”.  Aanwezigheid is dé sleutel tot verbinding.”

En uiteraard vertel ik ook over hoe wij als gezin tot dit Mallorca besluit zijn gekomen en wat het ons nu al brengt.

David is coach en podcaster en is te vinden/volgen op: davidpieters.com

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.