Mallorca it is

Als gezin hebben wij besloten voor een tijdje een andere koers te varen. De gekke wereld waarin we leven en Casper die zijn baan heeft opgezegd, heeft ons doen besluiten onze wereld iets uit te breiden en te kijken wat er voor ons ligt in het ‘open veld’.

De locatie voor nu is Mallorca. Daar zullen wij ons in elk geval het komende half jaar vestigen.

2 januari, 5 uur in de ochtend zeggen we voor nu gedag tegen ons leven in Amersfoort. Onze buurtjes zijn als verrassing vroeg uit de veren en staan ons in pyjama en regenjas uit te zwaaien.

Poe, het afscheid de laatste dagen was best pittig. Al is ons eerste plan om voor 6 maanden weg te blijven best overzichtelijk, het voelt toch als een groot afscheid.

We rijden de straat uit, zwaaien naar onze buurtjes en de reis is begonnen.

Voor deze reis hebben we een bus aangeschaft zodat onze 2 honden en wat eigen spullen ook mee kunnen.

De eerste stop is in Figueres, daar overnachten we. Boven verwachting rijden we hier in 13 uur naartoe.

De bus rijdt als een trein en de honden doen het super.

De volgende dag struinen we een dagje met de honden door de parken van de stad Barcelona en eten we met vrienden die hier toevallig ook zijn.

Deze nacht nemen we de boot naar Mallorca, wat ongeveer 6 uur varen is.

De volgende ochtend heel vroeg komen we aan op het eiland. De energie voelt gelijk licht en goed. We worden er allemaal blij van. We besluiten direct naar het strand te rijden om de honden uit te laten. De rest van de ochtend blijven we hier heerlijk op het terras zitten.

Smiddags kunnen we ons tijdelijk onderkomen in. Een huis in Santa Eugenia. Heerlijke plek, in de omgeving waar wij ons uiteindelijk willen vestigen.

Deze dagen nemen we de tijd om te ‘landen’ en onze lijntjes uit te zetten voor een volgend huis en maken we een afspraak op de school van Nina en Wieger.

Een klein schooltje met 80 leerlingen tussen de 6 en 16 jaar. 11 kinderen per klas, waar ze in de ochtend met een bergwandeling beginnen en de lessen voor een groot deel buiten worden gegeven.

Er is hier veel aandacht voor de soft skills, het sociale. Dat spreekt ons erg aan.

Lars is inmiddels 16 jaar en besluit om na zijn stap van 4 vwo naar 4 havo, het over een andere boeg te gooien.

Vorige maand heeft hij voor 3 weken als vrijwilliger op een retraitecentrum van Robert Bridgeman gewerkt.

Daar heeft hij zoveel van geleerd dat hij hier naar eigen zeggen in 3 weken meer geleerd heeft dan de afgelopen 4,5 jaar op school.

Dus, voor hem een alternatief programma. Hoe de invulling uiteindelijk gaat worden moet nog vorm krijgen maar het heeft zeker iets te maken met sporten, de taal leren, koken en mediteren.

Casper is druk bezig met zijn podcast serie ‘leiden met een leeg hoofd’ verder wil hij hier zijn boek afschrijven, waar hij vorig jaar al mee begonnen is.

En ik….. Ik laat me verrassen wat er op mijn pad komt. Voor nu hou ik mijn praktijk open voor de klanten die op afstand een behandeling willen en help ik de kids met een zachte landing hier.

Tot de volgende😁

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven, meld je dan aan onderaan de site.