PODCAST

In de podcast show “Leiden met een leeg hoofd” ga ik in gesprek met mensen die zich laten leiden door hun diepere gevoel. Pioniers die mij inspireren. Daar wil ik van leren en graag met je delen. En vergeet niet te luisteren met een ‘leeg hoofd’.

Leiden met een leeg hoofd #24 Tjerk Lerou

Leiden met een leeg hoofd #24 Tjerk Lerou

#24 Tjerk LerouVoor deze aflevering reis ik af naar de prachtige locatie van De Droomfabriek gelegen op de hei in het plaatsje Radio Kootwijk. Met Tjerk Lerou ga ik in gesprek en hij is zichtbaar op zijn gemak: 'voor mij is dit mijn tweede huis'. Tjerk vertelt over...

Leiden met een leeg hoofd #23 Vicky Marijnen

Leiden met een leeg hoofd #23 Vicky Marijnen

#23 Vicky MarijnenWhat Makes You Tick? Voor deze aflevering reis ik af naar Den Haag en ga op bezoek bij de energieke Vicky Marijnen.  We nemen de podcast op bij haar bedrijf What Makes You Tick (WMYT). Vicky begint haar carrière bij Unilever en na een aantal jaar...

Leiden met een leeg hoofd #22 Carla de Ruiter

Leiden met een leeg hoofd #22 Carla de Ruiter

#22 Carla de RuiterPionierend Leiderschap is wat de wereld nu nodig heeft! Dat is de boodschap van Carla de Ruiter die ik van harte onderschrijf. In deze deze aflevering ga ik met haar in gesprek over haar nieuwe boek: 'Pionierend Leiderschap: een bevrijdend...

Leiden met een leeg hoofd #21 Allard Droste

Leiden met een leeg hoofd #21 Allard Droste

#21 Allard DrosteSamen met ondernemer en pionier Allard Droste doen we mee aan de wereld recordpoging podcast maken in het kader van de Dutch Media Week. We zijn om drie uur s'ochtends te gast bij boekhandel Voorhoeve in Hilversum die voor de gelegenheid is omgetoverd...

Leiden met een leeg hoofd #20 Monique van de Griendt

Leiden met een leeg hoofd #20 Monique van de Griendt

#20 Monique van de GriendtVoor deze aflevering reis ik af naar Bussum en ga op bezoek bij ondernemer Monique van de Griendt. We spreken elkaar in House of Dialogue, een oude chocoladefabriek die omgetoverd is tot een inspirerende werkomgeving. De mix van het...

Leiden met een leeg hoofd #19 Brian van Leeuwen

Leiden met een leeg hoofd #19 Brian van Leeuwen

#19 Brian van LeeuwenVandaag is Brian van Leeuwen met zijn hond Jax bij me op bezoek. Als kind zit Brian vast in patronen van afwijzing en ruziemaken. "Van jongsaf aan draag ik de overtuiging: ben ik hier eigenlijk wel?". Dat zet door in zijn tienerjaren, waar hij een...

Leiden met een leeg hoofd #18 Psychedelica

Leiden met een leeg hoofd #18 Psychedelica

#18 PsychedelicaHoe kom je dichter bij je kern? Bij deze vraag kan ik psychedelica niet onbesproken laten. En al helemaal niet na het lezen van het boek "Immortality Key" van Brian Muraresku. Hij is geïnspireerd door het werk van Wasson, Hofmann en Ruck uit 1978: "The...

Leiden met een leeg hoofd #17 Klaartje Freeke

Leiden met een leeg hoofd #17 Klaartje Freeke

#17 Klaartje FreekeVoor deze aflevering reis ik af naar Amsterdam Noord en ga op bezoek bij strafrechtadvocaat Klaartje Freeke. Wij zitten bij haar op kantoor en beginnen met een korte meditatie. "Als je stil bent met elkaar, dan maak je echt contact. Jaren geleden...

Leiden met een leeg hoofd #16 Atti

Leiden met een leeg hoofd #16 Atti

#16 AttiIn deze aflevering spreek ik met Atti bij haar thuis in Thesinge. Ze woont in een prachtige boerderij en we voeren het gesprek in haar studeerkamer met uitkijk over weilanden : "Het is een magische plek. Het is al een paar keer gebeurd dat ik aan het werk ben...

Leiden met een leeg hoofd #15 Merlijn Mazairac

Leiden met een leeg hoofd #15 Merlijn Mazairac

#15 Merlijn MazairacIn deze aflevering spreek ik met Merlijn Mazairac bij mij thuis. Merlijn is een pionier op het gebied van het creëren van organisaties waarin iedereen doet waar hij gelukkig van wordt. Daar gaat mijn hart ook sneller van kloppen, ze is dan ook een...