#11 Jacqueline Cino

Voor deze aflevering reis ik af naar Bergen (NH) en ga op bezoek bij Jacqueline Cino. We nemen het gesprek op in de woonkamer van haar prachtige woning in het buitengebied met uitkijk over weilanden. De stilte is hier hoorbaar.

Jacqueline was ruim 20 jaar lang belastingadviseur en docent. In mijn tijd als notaris volgde ik twee keer per jaar bij haar fiscale update cursussen. Van de één op de andere dag stopt ze daarmee en een aantal jaar later zie ik dat ze yoga docent en life coach is geworden. Deze transformatie maakt me nieuwsgierig en inspireert me haar op te zoeken.

Zes jaar geleden overlijdt haar man plotseling aan een hartaanval tijdens het wielrennen. “Ik wist meteen dat het mis was.” “Ik ben de auto in gestapt om hem te gaan zoeken.” Ze vindt hem niet en op aandringen van vrienden gaat ze naar huis. “Een kwartier later stond de politie voor de deur en toen wist ik het.”

“Na een levens-veranderende gebeurtenis moet je geen grote beslissingen nemen, maar dat deed ik toch.” Na drie maanden stopt Jacqueline met werken om ruimte te maken voor haar rouwproces.

De belofte die ze met haar man maakte “als jij met pensioen gaat, ga ik ook met pensioen”, komt ze na. “Met de weduwepensioen kon ik yoga een belangrijkere plek geven in m’n leven.” Gedurende twee jaar reist ze veel onder andere om haar yoga opleiding af te ronden. “Het verlies neem je met je mee, het zit in je cellen.”

Verder praten we over haar jeugd, over de werkzaamheden die zie nu verricht als yogadocent en coach en over nieuwe liefde:

“Ik heb m’n basis gevonden in mezelf en dat is een enorme zoektocht geweest.”

“In mijn eigen proces merkte ik dat er iets ontbrak en daarom ben ik begonnen met rouwen met yoga.”

“Tijdens de retraites gaat het om ruimte creëren in jezelf. Voor de één betekent dit het verdriet aanraken dat nog aangeraakt mag worden en voor de ander de levensvreugde zien die er in de kiem nog steeds zit.”

“Als je in staat ben je kwetsbaarheid te omarmen, dan ben je heel krachtig.”

Voor meer info over (het werk van) Jacqueline, check: www.jacquelinecino.nl

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.