#19 Brian van Leeuwen

Vandaag is Brian van Leeuwen met zijn hond Jax bij me op bezoek.

Als kind zit Brian vast in patronen van afwijzing en ruziemaken. “Van jongsaf aan draag ik de overtuiging: ben ik hier eigenlijk wel?”. Dat zet door in zijn tienerjaren, waar hij een uitlaatklep vindt: festivals, drank en drugs. “Ik was blind voor de waarheid en dat wilde ik verdoven”.

Na zo’n 10 jaar van drank, drugs, ruziemaken en manipulatie krijgt Brian een wake-up call. “Ik had zelf niet eens door dat ik mezelf kapotmaakte, totdat ik mezelf onder invloed bijna de vangrail in reed”. Hij zoekt hulp bij diverse instanties en is dan zelf ook met persoonlijke ontwikkeling bezig, “maar ik kon maar niet niet bij de kern komen”.

Langzaamaan glijdt hij weer af naar zijn oude gewoonten. Totdat hij in een podcast hoort over Terra Nova in Zuid-Frankrijk, een plek waar je jezelf kan transformeren. “Ik weet niet waarom ik daar naartoe werd aangetrokken, maar iets in me zei dat ik moest gaan. Ik zat toen op m’n diepst”.

“Bij Terra Nova voelde ik meteen heel veilig” en het lukt Brian daar wel om tot de kern te komen. Hij krijgt o.a. inzicht in waarom hij altijd al zo’n diep gevoel van afwijzing heeft. Hij blijft er uiteindelijk 15 maanden wonen en werkt als begeleider van een aantal retraites nauw samen met de mede-oprichter Robert Bridgeman.

Inmiddels woont Brian weer in Nederland en is hij zijn eigen coaching-praktijk begonnen: “Ik voelde dat het tijd werd om op mijn eigen benen te gaan staan”. Ook is Brian bezig met het schrijven van een boek met als titel: Het had zomaar anders kunnen aflopen. “Ik schrijf het vooral voor jongeren dat het anders kan zijn. Hoe diep je ook in de shit zit, er is altijd een uitweg”.

Brian ontmoette ik eind vorig jaar in zijn rol van begeleider tijdens een waanzinnige transformatieve retraiteweek in de Pyrenee├źn georganiseerd door Terra Nova. Met zijn 29 jaar aan de jonge kant maar daar merkten we als deelnemers niets van en inmiddels snap ik nu ook waarom.

Voor meer info over (het werk van) Brian van Leeuwen check: https://www.brianvanleeuwen.com

Voor meer info over Terra Nova check: https://terranova.center

Voor meer info over de bergretraite check: https://bridgeman.nl/agenda/bergweeks2022/

 

 

 

 

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.