#20 Monique van de Griendt

Voor deze aflevering reis ik af naar Bussum en ga op bezoek bij ondernemer Monique van de Griendt. We spreken elkaar in House of Dialogue, een oude chocoladefabriek die omgetoverd is tot een inspirerende werkomgeving. De mix van het industriële, historische en moderne in combinatie met veel kunst en groen maakt het een hele fijne plek. “Ik ben heel trots op het pand. We willen hier mensen inspireren om uit hun hoofd te gaan”.

Monique begint haar carrière in de advocatuur ruim dertig jaar geleden. Na tien jaar verlaat ze het juridische vak. “Mijn ambitie was om de juridische wereld zachter te maken. Dat lukte toen niet. Ik had geen trackrecord op gebied van leiderschap en ze zien je nog als advocaat, je staat te dichtbij”. In die periode bedient Monique voornamelijk corporate klanten. “Vijf jaar buiten de juridische wereld was goed voor m’n eigen ontwikkeling”.

In 2006 bevalt Monique van een tweeling. “Mijn jongste was heel ziek geworden, kwam op de IC en dan ga je als moeder denken: ik ga nooit meer werken. Later kreeg hij thuis stikbuien. Ik raakte in paniek en dacht ik ga werken om een verpleegster voor hem in te huren die voor hem kan zorgen. Dat was voor mij de drijfveer om mijn business verder uit te bouwen en toen is Dialogue ontstaan”.

Haar bedrijf heeft de ambitie om dialoog de norm te laten worden “dan ontstaat er meer verbinding en dan bereiken we meer”. Inmiddels is Dialogue uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en conflicthantering voor de juridische wereld en voor overheden, onderwijs en zorg. De rol van Monique is gaandeweg ook veranderd: “sinds 5 jaar heb ik een mede-directeur en sinds hij aan boord is, heb ik meer ruimte. Ik werk meer aan mijn bedrijf dan in mijn bedrijf”.

We spreken verder over de relatie met haar ouders én met haar kinderen “als ik op de automatische piloot sprak, dan zei mijn jongste: mama, je moet echt praten en daarmee bedoelde hij: mama, ik mis verbinding”, welke belangrijke rol juristen kunnen spelen in de transformatie naar een duurzame wereld en hoe haar ideale wereld eruit ziet. “De verandering in de wereld wil ik voorleven en ook versnellen”.

Voor meer info over Dialogue check: https://www.dialoguebv.nl en www.houseofdialogue.nl

 

 

 

 

 

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.