#24 Tjerk Lerou

Voor deze aflevering reis ik af naar de prachtige locatie van De Droomfabriek gelegen op de hei in het plaatsje Radio Kootwijk. Met Tjerk Lerou ga ik in gesprek en hij is zichtbaar op zijn gemak: ‘voor mij is dit mijn tweede huis’.

Tjerk vertelt over zijn jeugd: ‘Met een Rotterdamse vader en een Duitse moeder leerde ik op jonge leeftijd hoe belangrijk inclusiviteit is. Ik werd wel eens ‘mof’ genoemd, maar vond dat niet erg’.

Hij begint zijn carrière in de corporate wereld. Zijn tweede kind raakt meervoudig gehandicapt en dat heeft een grote impact op zijn (werkende) leven. Hij raakt overspannen en kiest een ander zakelijk pad: ‘door Sam ben ik naar de mens kant geschoten’. 

Tjerk ontdekt hoe mooi en tegelijk pittig liefde kan zijn. Hij is er een boek over aan het schrijven: Tough Love. ‘Sommige dingen kan ik niet oplossen en moet ik ook niet willen’,  ‘door mezelf meer lief te hebben, kan ik meer aan zijn voor een ander’. 

We praten verder over zijn huidige werk bij De Droomfabriek: ‘we zoeken graag het ongemak op, want daar zit vaak het leren in’, over zijn social venture Droombouwers ‘we willen mensen ondersteunen en stimuleren om hun dromen te ontdekken en leven’, over het belang van ‘belonging’ en ‘het promoten van liefde’.

Voor meer info over:
– De Droomfabriek check: https://www.dedroomfabriek.nl
– Droombouwers check: https://www.droombouwers.nu/

Dit is een aflevering in de podcast show “Leiden met een leeg hoofd”, waarin ik pioniers spreek die mij inspireren. Daar wil ik van leren en graag met je delen. En vergeet niet te luisteren met een ‘leeg hoofd’.

Mijn boek ‘Leiden met een leeg hoofd’ is te bestellen op: https://verrekijker.vrijeboeken.com/

#leidenmeteenleeghoofd #podcast #boek

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.