#9 Waarom volgt niet iedereen zijn hart (met Boele Ytsma)

Voor deze aflevering reis ik af naar Thesinge waar ik in gesprek ga met Boele Ytsma bij het haardvuur bij hem thuis. 

Boele sprak ik eerder in deze podcast reeks en deze keer bespreken we de vraag: “Waarom volgt niet iedereen zijn hart?” 

Dit naar aanleiding van de gesprekken die ik de afgelopen maanden heb mogen voeren met ondernemers in het kader van deze podcast. Zonder uitzondering geven zij aan: “Sinds ik mijn hart volg, voel ik meer voldoening en voel ik me voller. Ik zou het niet anders meer willen.”

De logische vraag die dan bij me opkomt, is: “Waarom doet niet iedereen dat?” In dit gesprek proberen we antwoorden te vinden op deze vraag. De belangrijkste (tussen)conclusie is dat het vooral een systemisch probleem is. 

“We zijn een ontlijfde samenleving.”

“Er is geen verbinding meer tussen mensen en het eindproduct.”

“Om een hele dag achter je computer te kunnen zitten, moet je ook een deel van jezelf uitzetten.”  

“Je kunt niet zeggen, ik wil alleen het fijne voelen en niet de pijn, de angst of het verdriet.”

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.