Halverwege

Marratxí, 26 maart 2022

We zijn hier alweer bijna 3 maanden en daarmee bijna op de helft van ons vooralsnog half jaar geplande avontuur. Het gaat ons nog steeds goed. We zakken steeds iets meer op onze plek hier.

We hebben een paar weken geleden bezoek gehad van wat familie en buurtjes, wat heel gezellig was. Volgende maand komen er nog een aantal mensen buurten. Voor ons ook extra leuk om op die momenten mee te gaan in de vakantiesferen en het eiland nog meer te ontdekken.

Wieger en Nina hebben het nog steeds naar hun zin op school. Bijzonder om te zien hoe snel ze zich ontwikkelen in het Engels. Spaanse les krijgen ze ook, maar dat is nog best lastig voor ze. Nina heeft inmiddels ook haar eerste slaapfeestje gehad. Fijn om te zien hoe makkelijk ze zich beweegt in zo’n nieuwe groep meiden. Toch mist ze ook haar vriendinnen van thuis, dat gaat ze nu wat meer voelen.

De kids zijn inmiddels ook gestart met tennis en padel. We huren regelmatig een baantje met elkaar en daarnaast krijgen ze ook les.

Lars is na 5 weken Spaans nu voor een maand aan het werk bij een ‘animal shelter’. Hekken bouwen, eendenvijvers graven, echt even lekker met het lijf werken. Volgende maand wil hij dan weer iets anders doen, zodat hij veel verschillende dingen kan ervaren deze tijd.

Cas is nog steeds bezig met het schrijven van zijn boek en ik doe inmiddels een hele leuke training en een cursus, ben bezig met een familiegeschiedenis van de Van Putten family en ben aan het brainstormen over een nieuw vak op de basisschool, later meer daarover😁. Heerlijk om daar de tijd en ruimte voor te hebben.

Verder maken we hier heel veel tijd om lekker en uitgebreid te koken. Echt ontzettend leuk (en lekker 🙂 om hier veel aandacht aan te besteden met elkaar.

Op het moment van schrijven is het in NL heerlijk weer maar is het hier voor het eerst wat wisselvalliger. Hopelijk gauw weer veel zon, want veel is gericht op het buitenleven!

We genieten nog steeds van het hier zijn en daarnaast missen we ook stukjes van thuis. Daarom extra leuk dat er af en toe zo’n stukje deze kant op komt:-)

Tot de volgende🙏♥️