Hunab Ku – de Grote Leegte

Zo lieve mensen, inmiddels wonen we met het gezin weer in Nederland.

Het idee was om na 6 maanden Mallorca de zomermaanden in Nederland door te brengen en daarna voor een jaar door te reizen naar Midden en Zuid-Amerika. Maar een zwaar auto-ongeluk waar mijn vrouw en kinderen bij betrokken waren en andere ’tekenen’ brengen ons weer terug naar Nederland op ons oude vertrouwde stekkie. Het gezin heeft nu rust en stabiliteit nodig en dat vinden we hier (mijn vrouw schreef eerder een blog over het ongeluk: https://jonesfamilie.jimdofree.com/een-engel-op-onze-schouder/).

Fysiek is iedereen gelukkig weer hersteld, alleen mijn middelste zoon, Wieger, is nog wel even zoet met het recht zetten van zijn onderste voortanden. Emotioneel en mentaal gezien galmt de klap nog na en dat zal nog wel even duren… Als het iets duidelijk maakt, dan is het dat we als gezin nog meer mogen vertragen voor het processen van alle emoties die gehoord willen worden en het luisteren naar onze innerlijke stemmen.

Het half jaar Mallorca heeft mij veel gebracht. Ik voelde de behoefte om even helemaal los te komen van al m’n zakelijke en sociale verplichtingen en dat is gelukt. Met als gevolg dat ik totale leegte heb ervaren. Geen emoties, geen verlangens, geen gedachten, geen contact met m’n innerlijke stem. Even helemaal niets. En het voelde niet vervelend, eerder vreedzaam en harmonieus. Het gevoel wat je hebt als je van een duikplank springt en dan het moment dat je door de lucht zweeft voordat je het water raakt. Alleen het water komt maar niet, je blijft gewoon zweven.

Inmiddels zijn we weer 2 maanden in Nederland en mede dankzij de inzichten van Jamie Sams in haar boek ‘Dancing the Dream’ wordt me duidelijk dat ik naar de Grote Leegte ben afgereisd of zoals de Maya’s zeggen: Hunab Ku, het hart van het universum. Op die plek is de trilling zo hoog dat er niets kan bestaan. Alles wordt in de leegte meegezogen. Het is in wezen een zuiveringsproces. Je komt eruit als een leeg blad, als herboren. En nu heb je de mogelijkheid om jezelf weer vanaf de grond af op te bouwen. En zo voelt het ook, dat ik opnieuw moet leren lopen.

Nu het weer een beetje begint te stromen, ontwaakt het verlangen om spiritualiteit (zijn) en business (doen) bij elkaar te brengen. Langzaamaan ben ik afspraken aan het maken en weer onderdeel te worden van het ‘normale’ leven in Nederland en dat voelt goed.

Voel je ook een verlangen om spiritualiteit (zijn) en business (doen) bij elkaar te brengen, stuur me een bericht zodat we samen van gedachten daarover kunnen wisselen of beter nog: voelen wat er wil ontstaan.

Goed weekend en wellicht zie ik je bij het Ayuna Festimony (https://www.ayuna.world).

Hg, Casper