#16 Atti

In deze aflevering spreek ik met Atti bij haar thuis in Thesinge. Ze woont in een prachtige boerderij en we voeren het gesprek in haar studeerkamer met uitkijk over weilanden : “Het is een magische plek. Het is al een paar keer gebeurd dat ik aan het werk ben en een ree met z’n neus tegen het raam staat”.

Atti is transformerend therapeut en een topper in haar vak. Ruim 10 jaar geleden heb ik haar leren kennen. Ik ben dan net partner geworden bij VBC Notarissen en daarna volgt een pittige periode met een burn-out. Mijn ontmoeting met Atti is life-changing en het begin van een intens transformatieproces.

Atti vertelt over haar werk: “iemand komt met een bepaalde vraag en we gaan op zoek naar het antwoord op die vraag: waar zitten de blokkades en waar kan het gaan stromen”. “Ik vind het fijn om mensen te helpen hun volledige potentieel te ontdekken”. “Alles zit al in je systeem, er hoeft van buitenaf niets bij te komen, het hoeft alleen maar wakker te worden en omarmd te worden”.

Ze geeft haar visie op de huidige tijdsgeest: “we worden uitgenodigd om naar een wereld te kijken die chaos is geworden”. “We sluiten snel mensen uit die anders denken”. “Het is een boeiende tijd, voor heel veel mensen een angstige tijd maar ook een tijd die veel nieuwe kansen en mogelijkheden laat zien”.

Steeds vaker komen jonge kinderen bij haar op gesprek: “ze hebben het gevoel niet te passen in de systemen. Het lijkt wel of ze in een vacuĆ¼m zitten, zo van: wanneer mogen wij aan de bak?”.

En verder praten we het over de Nieuwe Wereld, het belang van zingeving in je leven, wat je nu al kan doen en het belang van het ontdekken van wie je in essentie bent: “Als het goed bevalt, blijf dan vooral doen wat je doet, maar als er iets wringt, nodig dan jezelf uit om stukken in jezelf te transformeren”.

Voor meer info over (het werk van) Atti, check: www.atti.nu

 

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.