#22 Carla de Ruiter

Pionierend Leiderschap is wat de wereld nu nodig heeft!

Dat is de boodschap van Carla de Ruiter die ik van harte onderschrijf. In deze deze aflevering ga ik met haar in gesprek over haar nieuwe boek: ‘Pionierend Leiderschap: een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie’.

Het bevat een mooie mix tussen haar eigen ervaringen, interviews met inspirerende pioniers en verdiepende inzichten over hoe we een rol van betekenis kunnen spelen in een veranderende wereld.

‘Na de fase van zelfreflectie, die jaren kan duren, breekt de fase aan van transpersoonlijk manifesteren. Je hebt je aandacht tegelijk op jezelf gericht als op de ruimte tussen jou en de ander. Er komt dan veel creativiteit vrij.’

‘Vroeger deden pioniers het vaak alleen, we komen nu in een fase waarin we steeds meer beseffen dat we het samen moeten doen’. 

‘Zoek mensen die jou bekrachtigen met je nieuwe plan.’ 

Verder hebben we het over hoe om te gaan met weerstand, de betekenis van emergentie en hoe we collectieve intelligentie kunnen aanspreken.

Ben je een pionier of overweeg je stappen te zetten die kant op, lees dan dit boek.

Het boek ‘Pionierend Leiderschap’ is te bestellen op: www.pionierendleiderschap.nl

Mijn boek ‘Leiden met een leeg hoofd’ is te bestellen op: https://verrekijker.vrijeboeken.com/

Dit is een aflevering in de podcast show “Leiden met een leeg hoofd”, waarin ik pioniers spreek die mij inspireren. Daar wil ik van leren en graag met je delen. En vergeet niet te luisteren met een ‘leeg hoofd’.

#leidenmeteenleeghoofd #podcast #boek

Te volgen op:

Website

Apple Podcasts

Spotify

Heb je vragen of suggesties n.a.v. deze aflevering?
Stuur mij een mail via: e-mail.